Yoga als therapeutisch middel

Yoga therapie bij stress & andere klachten 

Yoga is een manier van leven, maar ook een filosofie en een oefenmethode waarbij het verbinden en in evenwicht brengen van verschillende lagen, die tegengesteld lijken, centraal staan. Hierbij kunt u denken aan spanning en ontspanning, geest en lichaam, maar ook binnen en buiten. Doormiddel van yoga, om te leren gaan met stress en spanning komt u tot een natuurlijke staat van zijn, waarbij u het leven in zijn geheel kunt ervaren. Het gaat om het bewust worden en het voelen wie u bent en wat de signalen van het lichaam inhouden.

Yoga als oefenmethode

Yoga kan op verschillende manieren worden toegepast. In deze vorm van yogatherapie gebruiken we het als oefenmethode. Hierbij leert u uw aandacht te verleggen van buiten naar binnen. U gaat met uw aandacht uw lichaam voelen en door te oefenen vergroot u het innerlijke bewustzijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in de wisselwerking tussen het denken en voelen en u leert signalen zoals stress en vermoeidheid eerder te herkennen. U wordt zich middels yoga ook bewust hoe uw innerlijk reageert op uw omgeving en u leert zich te ontspannen in wat zich vanbinnen voordoet. Nadat u de signalen leert te herkennen kunnen we ondersteunen bij omgaan met de signalen van het lichaam en te kijken hoe je deze weer op een positieve manier kan gebruiken.

Wat doet yoga met u?

Yoga zorgt er fysiek voor dat u meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse krijgt, zonder dat u uw lichaam te zwaar gaat belasten. De spanning en energie-blokkades die er zijn, kunnen op deze manier op een natuurlijke wijze wegvloeien, want bij yoga draait het om de natuurlijke kracht en energie die u lichaam bezit (Prana). Yoga wordt ingezet omdat het een diepe doorwerking heeft op uw energiesysteem en zenuwstelsel. Uw lichaam krijgt namelijk de kans om te ontspannen, te herstellen en weer op te laden. Het voordeel is dat de verschillende houdingen tijdens de yoga doorwerken op klieren, organen, bindweefsel en gewrichten en ze brengen uw lichaam in balans op een natuurlijke wijze. Yoga zorgt ervoor dat u zich lichamelijk fitter gaat voelen, maar ook mentaal en emotioneel komt er meer energie en ruimte vrij.

Helaas wordt yoga nog niet door de ziektekostenverzekeraars erkend als behandelmethode. Al zijn wij er van overtuigd uit kennis en ervaring dat het een heel sterk preventief middel is om gezond en fit te blijven, zowel fysiek als mentaal. Dat betekend dat je de investering in jezelf uit eigen kracht moet halen. De eerste kennismaking is gratis en duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. Daarna zijn alles sessie 75 minuten en kosten 65euro per keer. Voor meer informatie of het maken van een afspraak raden we je aan eerst contact met ons op te nemen.