Restorative Yoga

Restorative yoga

Iedere woensdagavond om 19.00 uur is er in mijn les, ruimte voor zachtheid, zelfzorg, onthaasten en ontspannen….

Restorative yoga, ook wel herstellende yoga, is een yogavorm die weinig inspanning vraagt. Deze vorm van yoga is meer meditatief. In onze drukke maatschappij waarin veel van mensen wordt gevraagd, is er steeds meer behoefte aan zachtheid, vertraging en rust. Restorative yoga helpt je om dit te ervaren. Je lichaam wordt in liggende poses ondersteund door kussens, bolsters en dekens, waardoor je kunt ontspannen en herstellen. De houdingen worden soms wel 20 minuten aangehouden, zodat je van de ‘doe- modus’ naar de ‘zijn-modus’ kunt overschakelen. Op deze manier kun je je lichaam en geest de ruimte geven om te ontspannen en te verstillen. De uitnodiging is om je over te geven aan ‘niets doen’, zodat het parasympatisch zenuwstelsel kan worden geactiveerd.

Door middel van ademhalingsoefeningen, mindfulness en zachte ondersteunende houdingen te combineren, kun je diep ontspannen en stimuleer je het zelfhelend vermogen van je lichaam. Daarbij jezelf de ruimte geven om te luisteren naar je lichaam, zonder oordeel, met vriendelijke aandacht en zachtheid.

Restorative Yoga is meestal voor iedereen geschikt, maar vooral voor mensen stress gerelateerde klachten, maar ook bijvoorbeeld ter ondersteuning voor vrouwen in de overgang en draagt bij aan herstel van een blessure en ziekte. Kortom, als je behoefte hebt aan zachtheid en ontspanning.

Enkele voordelen Restorative Yoga;

Brengt het zenuwstelsel tot rust

Meer ontspanning en minder stress

Verbetert de ademhaling en geeft energie

Versterkt het immuunsysteem en helpt bij chronische vermoeidheid

Verlaagt de bloeddruk

Helpt bij slaapproblemen

Draagt bij aan herstel bij burn-out klachten, operatie, ziekte, blessure

Helpt om te gaan met bezorgdheid, angst, onrust en somberheid

 

De lessen zullen afgewisseld worden met zachte Hatha yoga, meditatie en yoga Nidra.

Tevens zullen er workshops Restorative Yoga worden aangeboden, houdt onze online agenda in de gaten.

Wees welkom!

Namasté,  Sandra