Docenten.

Joyce Verhoeven.


Mijn passie is het creëren van verbinding en een wording met je natuur, terugkomen bij de basis. Mijn lesstijl in de loop der tijd intuïtiever en holistisch geworden. Een mengelingen van stijlen, ervaring en stromingen voeg in samen tot een unieke bundeling. Geen een les zal je hetzelfde ervaren of kunnen kaderen in een specifieke stijl. 

Mijn yoga verhaal begon in 2009 op advies van de fysiotherapeut. Met frisse tegen zin en een beetje huiver begon ik aan dit avontuur, besloot het een kans te geven. Al snel kwam ik erachter dat het toch wel heel fijn was en niet zo geitenwollen sokkerig als ik dacht. Vanaf toen ben ik bij verschillende docenten les gaan gevolgen en kwam in aanraking met de yoga filosofie. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. In 2015 begon ik met zelf te les geven. Hieruit ontstond in September 2015 Yogaboedhi mijn eerste yogapraktijkje gevestigd in het Cultuurcentrum "de Klimboom" te Simpelveld. Yogaboedhi groeide al snel groot, te groot voor de mogelijkheden van de locatie. Als of het zo moest zijn kwam ik in contact met de herontwikkelaaren van het Loreto Klooster en in mei 2016 werd yogaboedhi een onderdeel Klooster Simpelveld yoga Body & Mind, mijn nieuwe project.  

Voor en tijdens al deze yoga avonturen heb ik de opleiding HBO Pedagogiek afgerond in 2012. Gewerkt op verschillende plekken in de jeugdzorg en uiteindelijk de overstap gemaakt naar de ouderen GGZ. Hier werk ik nu als Agoog betrokken bij de afdeling cognitie. Vanaf augustus 2018 moeder van een geweldige zoon. Toen merkte ik weer goed tijdens de bevalling hoe goed yoga je kan ondersteunen in wat zwaardere piriodes.

December 2017 4 jarige Hatha docenten opleiding afgerond John Tumulero.

In mei 2016 heb ik de erkende kidsyoga opleiding afgerond bij Femmy Brug. 

In Juni 2016 behaalde ik de licentie voor Carryoga® Beata de Leeuw-Wysocka.

In December 2017 behaalde ik de licentie zwangerschaps-yoga docent bij Ananda te Ellecom en ben ik AGB geregistreerd voor zorgverzekeraars. 
Sandra Vinken

Vanaf juli 2016 ga ik bij Joyce Verhoeven starten met les geven. Ik ben heel blij dat ik dit samen met Joyce mag doen en verheug mij enorm op onze samenwerking.

Hatha yoga is een onderdeel in mijn leven en beoefen ik sinds 20 jaar. Ik heb lessen gevolgd bij verschillende Hatha yogadocenten. Yoga betekent voor mij in contact komen met mijzelf om te voelen en ervaren hoe het met mij gaat. Om deze reden beoefen ik ook sinds 20 jaar Taijiquan. Sinds 2010 beoefen ik mindfulness meditatie.

In 2013 ben ik begonnen met de Hatha yogadocentenopleiding bij Tsondru van John Tumulero.

Naast Hatha yoga aan volwassenen geef ik ook les aan kinderen van 3 t/m 12 jaar en jongeren van 12 t/m 18 jaar. Sinds mei 2016 ben ik in bezit van een erkend diploma kinderyogadocent behaald bij Kidsyoga van Femmy Brug.

In het verleden heb ik als verpleegkundige binnen verschillende sectoren binnen de gezondheidszorg gewerkt. Daarna heb ik de overstap naar het welzijnswerk gemaakt waarin ik momenteel werkzaam ben als maatschappelijk werk voor volwassenen en kinderen.

Ik zie ernaar uit u in mijn lessen op woensdag avond te mogen begroeten. 

Monique Smeets 

 

Graag stel ik mij aan u voor; Mijn naam is Monique Smeets en in februari 1964 vierde ik mijn eerste verjaardag. Ik woon in Ubachsberg en dat bevalt bijzonder goed. Voel mij hier gelukkig, samen met mijn vriend…en de yoga.

Het was in 2007 dat ik voor het eerst in aanraking kwam met yoga en mindfulness.

Omdat ik veel met mijn gedachten in mijn hoofd “zat” en tevens slecht sliep, besloot ik een mindfulness training te gaan volgen en nam ik yogalessen. 

Het heeft mij inmiddels, door regelmatige beoefening, meer in het moment gebracht. Ik voel mij rustiger, sterker en energieker en ik geniet veel intenser van het leven. Het klinkt misschien als een cliché, maar ik ervaar dit echt zo! Yoga is een onderdeel van mijn leven geworden, één die mijn hele welzijn verbeterd heeft.

Met veel plezier heb ik jaren in de kinderopvang gewerkt en ik ben van mening dat yoga een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het jonge kind. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als op sociaal vlak. Dat zette mij ertoe aan om in 2011 een opleiding tot kinderyoga docente te gaan volgen.

Maar dat yoga ook veel voor volwassenen kan betekenen, dat had ik zelf inmiddels ervaren.

Ik wilde meer weten over yoga, het ontstaan, de filosofie en het proces ervan, en schreef mij vervolgens in voor de 4-jarige yogaopleiding in Heerlen bij John Tumolero.

Met deze uitgebreide opleiding, met een specialisatie ‘meditatie’ in het vierde jaar, heb ik een goede basiskennis opgebouwd om gedegen les te kunnen geven.

Inmiddels geef ik met veel voldoening en plezier yoga aan jonge kinderen, adolescenten, volwassenen en senioren. Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken, mooier kan het niet.

Het klooster is een perfecte en schitterende plek om yoga te beoefenen. Het ademt zoveel rust en sfeer uit, dat ik mij bevoorrecht voel dat ik hier les mag geven. Ik hoop u hier te mogen ontmoeten en dat u net als mij, zelf zult ervaren wat deze plek en wat yoga met u kan doen op woensdag ochtend om 10.15u. 

Anny Stalmans 


 

Mei 2017 ben ik begonnen bij KSYB&M met het geven van Hatha Yoga les.Graag nodig ik u uit om samen met mij;Te luisteren naar je lichaam,Herkennen wat je gedachten zijn,in contact te komen met je ziel.

Als jonge vrouw ging ik Oosterse sport beoefenen, dit leerde mij om op een meditatieve wijze mijn lichaam te bewegen. (Hatha)yoga geeft een verdieping in mijn bewust zijn en is de kunst die verbind. Ik geef op een intuïtieve manier yoga vanuit al deze kennis.

Er is een moment in mijn leven geweest dat ik de aarde onder mijn voeten niet meer voelde. Op dat moment met de opleiding yoga docente gestart. Yoga helpt me om in het nu te zijn en te verbinden met de aarde en het universum.

Ik ben vanaf 1976 werkzaam in de gezondheidszorg. Na een periode als verpleegkundige te hebben gewerkt, ben ik de docentenopleiding verpleging gaan volgen in Nijmegen. Nu ben ik praktijkopleider binnen de ouderenzorg en combineer dit met het yoga docentschap.

Als jullie mijn uitnodiging aannemen dan ontmoet ik jullie graag iedere maandagen om 10.15u. Kim Roeleveld


Van nature ben ik een bezige bij met allerlei to do lijstjes. In de drukte rende ik mezelf vaak voorbij.

Door yoga heb ik ingezien dat het niet erg is om stil te staan. Het is juist belangrijk. Ik ben nu meer bewust van de dingen die ik doe en hun invloed. Dit gun ik anderen ook.

Zet het denken eens stil en begin te voelen. Luister naar je lichaam en voel van binnen uit.

Yoga is meer dan oefeningen op een mat, het is een levensstijl. Mijn motto daarbij is: Alles met liefde. Vanuit liefde kom je verder dan je denkt.

Tijdens mijn hatha yoga opleidingen bij Stichting Saswitha en in India, kwam ik in aanraking met ayurveda. Er zijn meerdere vertalingen van ayurveda, zoals ik het heb geleerd betekent 'ayur' leven en 'veda' kennis/weten. Ayurveda betekent dan de kennis van het leven, hoe heel oud te worden.

Ayurveda en yoga zijn dan ook zusterwetenschappen. Ze komen beide uit de Veda's, de oudste en heiligste hindoegeschriften die in het Sanskriet geschreven zijn. 

Hoe word je heel oud? Door te eten wat bij je past en je lichaam goed te verzorgen. Dat is waar de ayurveda zich mee bezig houdt: voeding en massages met warme kruidenoliën.

Ayurveda en yoga opent een nieuwe wereld. Wil je meer weten, kom dan snel naar de les op dinsdag avond. 

Liefs Kim


 Anja Wiersma

 Docente Yinyoga en Hormoonyoga


Inge Zinken


Toen 3 jaar geleden Aryurveda mijn levenspad kruiste en ik het 1e boek hierover las, was mijn interesse meteen gewekt en ontstond er direct een diep vertrouwen in deze materie en de bijbehorende levensovertuiging.
Al snel kwam yoga om de hoek kijken en ontdekte ik de diepgang in de body & mind connectie en wat deze voor je gezondheid en welbevinden kan betekenen.
Zoekend naar welke vorm van yoga hierbij aansloot kwam ik uit bij ashtanga yoga.

Ashtanga yoga, zoals genoemd in de sutra’s van Patanjali (het eeuwen oude handboek waarin de hele yoga filosofie wordt omschreven), gekenmerkt door het 8 voudige pad (ashta=8).
Acht stappen om te komen tot eenwording met “het zelf”, je eigen ware identiteit die geluk en vrijheid brengt die niet meer verstoord wordt door de fluctuaties van het leven.
Deze stappen zijn allemaal verweven in de ashtanga yoga practice, waarin we werken met een serie opeenvolgende asana’s (houdingen) die we uitvoeren met een speciale ademhaling (ujjayi breathing), bandha’s (energiesloten) en dristy’s (focuspunten) om zo een meditatie in beweging te creëren, die ervoor zorgt dat obstakels in lichaam en geest verwijderd worden, zodat onze levensenergie (prana) weer volop kan stromen.

Nieuwsgierig wat deze vorm van yoga jou kan brengen? Dan zie ik je graag in mijn lessen op woensdag om 8.30 of 17.00 uur.

Zoals de bedenker van dit systeem sri Tirumalai Krishnamacharya zij:
“I don’t know if I can help, but I can take care”
wil ik graag kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Met liefde in mijn hart
Namasté


Susan Schmeetz

“Yoga is how to make a cow from a monkey mind” aldus Surinder Singh, een van mijn yogaleraren in India. Ik ben een aantal jaar de wereld rond gaan reizen en ontdekte dat de belangrijkste reis naar binnen toe is. Het idee van yoga is je geluk niet te zoeken in de condities om je heen, maar in het tot rust brengen van de geest. Dat kun je eigenlijk wel op heel veel verschillende manieren doen.  Ik ben nieuwsgierig naar al die verschillende manieren heb daardoor naast mijn opleiding tot psycholoog, ook cursussen gevolgd tot yoga docent, mindfulness trainer en reiki master. Ik weet nu dat er veel wegen naar Rome leiden, echter yoga is op dit moment voor mij de weg is die het beste bij me past en de beoefening daarvan deel ik graag met anderen als docent.

 

Bij het beoefenen van fysieke yoga ook wel asanas (poses) genoemd, zul je na een tijdje gaan merken dat je lichaam rustiger wordt, je zult daardoor ook een rustigere geest krijgen, want ze zijn eigenlijk niet van elkaar te scheiden. Yoga is echter niet alleen fysieke yoga, het kan worden toegepast als een levensstijl. Als je op de mat allerlei acrobatieke kunstjes kan uitvoeren, maar dan in je “echte” dagelijkse leven je niet “psychologisch” flexibel kan opstellen, dan heb je er eigenlijk weinig aan. Dus uiteindelijk gaat het bij yoga ook om je gedachten en gevoelens niet te serieus te nemen en deze te zien als programma’s binnen de “matrix” van de mind. Biologisch zijn we nou eenmaal geprogrammeerd om te overleven, niet om gelukkig te zijn. Echter met yoga inclusief de beoefening van meditatie kunnen we onze mind zo trainen dat we steeds met minder “gewenste condities” kunnen leven en toch gelukkig zijn. Het hangt er ook maar van af hoe je geluk differentieert. Ik filosofeer hier graag met je over verder echter aar zal ik je in mijn lessen niet te veel mee gaan belasten. Ik denk dat de weg van de directe ervaring van yoga veel beter is dan erover te fantaseren.

 

Mijn lessen bij het klooster zijn dan ook hatha yoga en het daarbij actief toepassen van mindfulness. Bij sommige lessen leg ik meer de focus op het beoefenen van asanas (poses) en lang vasthouden van poses, in andere meer op meditatie en ademhalingstechnieken. Aan het einde geef ik soms wat reiki of thai yoga massage afhankelijk van de grote van de groep. Ik pas mijn lesstijl aan afhankelijk van wat ik voel dat de mensen in de groep nodig hebben. Ik probeer dus mindfulle intenties in mijn lessen te verweven, denk daarbij aan acceptatie, compassie, aanwezig zijn in het hier en nu, geduld, niet streven, vertrouwen, altijd opnieuw beginnen en niet oordelen, zodat je deze ook in je dagelijks leven makkelijker kan toepassen.

 

Ik heb twee keer een 200 uurs yoga teacher training gevolgd in India. De eerste in 2016 bij Sampoorna yoga in Ashtanga en Vinyasa flow yoga. De tweede in 2018 bij Arhanta yoga in Hatha yoga. Op dit moment ben ik met een yin yoga teacher training bezig, dus binnenkort kunnen jullie mij ook in de yin yoga lessen verwachten. Ik probeer ook ieder jaar terug te gaan naar Rishikesh in India waar ik met yogaleraren als Surinder Singh aan mijn eigen practice werk.

 

Ik heb ongeveer 200 uur ervaring in het les geven in zowel hatha yoga en vinyasa flow. Ik heb o.a., lessen gegeven op de camino de Santiago, zowel op het strand in Fisterra als in herbergen op de Franse route (Monte Irago, Foncebadon, Sol y Lua, Fisterra). De pelgrims konden na zo een lange wandeltoch wel wat yoga gebruiken. Daarnaast heb ik ook als health & wellbeing mentor in La Crisalida gewerkt, een yoga en detox centrum in Spanje. In 2017 heb les gegeven in het Yoga forest in Guatemala, waar permaculture en yoga samenkwamen.

 

Mocht je een holistische healer zoeken of gewoon een psycholoog, coach, mindfulness trainer, reiki master of thai yoga masseuse die niet vanuit een box, maar vele boxen werkt dan ben je bij mij aan het juiste adres. Informeer naar de mogelijkheden. Op de vrijdagen ga ik na de lessen ook reiki healings aanbieden.